Shoppingcentra

Miami är den ultimata shoppingdestinationen för i stort sett alla smaker. Här finns allt mellan himmel och jord i alla prisklasser, kategorier och variationer. Enorma varuhus rymmer alla tänkbara butiker från såväl budgetmärken till dyra designermärken. Det är just de stora shoppingcentrumen som är särskilt populära, eftersom man i dem har alla butiker man kan tänkas vilja besöka under ett och samma tak. Eftersom Miami är en gigantisk stad så är dessa shoppingcentra både stora och vräkiga, i ett försök att konkurrera ut varandra.hotell miami

Är man ute efter dyra designerbutiker som Dior och Chanel så är varuhuset Aventura Hall ett bra ställe att börja på. Priserna är höga och varorna exklusiva.

Collins Avenue i Bal Harbour kan man också flanera omkring på jakt efter designhusens dyrgripar. Här finns över 100 modebutiker att välja bland. Se till att ta med den tjocka plånboken!

Är man ute efter lite mer prisvänliga butiker med ett stort utbud av kedjor som innehåller breda sortiment av mode och basvaror så är gigantiska Lincoln Road Mall värt ett besök. Här finner man kedjor som GAP, H&M, Forever21 och Macy’s m.fl. Shoppingfantasten kan behöva flera dagar på sig för att ta sig igenom alla populära butikers stora sortiment.

Vill man kolla in outletbutiker för att se om man har tur nog att komma över lite billiga designkläder från fjolårets kollektioner så är Sawgrass Mills stället att åka till. Detta shoppingcentrum är enormt och räknas som en av Floridas mest populära sevärdheter, beräknat på hur många turister som åker dit. Ett fyndens näste!

Vad kan man fynda i Miami?

Eftersom dollarkursen de senaste åren har hållit sig ganska låg i jämförelse med kronan så går det att göra riktigt bra fynd här. Inom elektronik och kläder är priserna generellt lägre i USA än hemma i Sverige så är man på jakt efter en ny dator, telefon eller handväska så är det helt klart ett lämpligt tillfälle att handla det under Miamiresan.