Stränder och bad

Om det är något som Miami är känt för så är det de långa stränderna, de höga vågorna, solbrända surfare och en allmänt avslappnad strandattityd. Oavsett om man helst hänger på mytomspunna South Beach eller ger sig iväg till någon lite mer avlägsen strand så finns det några saker man ångrar om man inte får med sig – starkt solskydd, solhatt, badkläder, dricksvatten och kamera. Solen är obarmhärtig i Florida, så det är ytterst viktigt att man vidtar alla försiktighetsåtgärder.

South Beach

På South Beach kan man roa sig med långt fler saker än att bara lapa sol och bada. Vattensporter är stort här och tillfällena att testa surfing, jet-ski, paragliding och annat är oändliga. Vid strandpromenaden ligger kaféer, restauranger och butiker för den som vill komma bort från sanden en stund.hotell Miami

South Beach är den ultimata platsen i Miami Beach att kolla på människor eftersom det passerar folk av väldigt varierat slag här i ett aldrig sinande flöde. Får man lusta att cykla, åka skateboard, inlines, jogga, promenera, träna styrka, you name it, så är South Beach ett perfekt ställe att göra det på. Man behöver aldrig känna sig utstirrad här då det här finns en myriad av människor som alla tillåts att vara som de är. Att inte smälta in i massan vid South Beach är en enorm utmaning.

Bill Baggs Cape Florida State Park

På Key Biscaynes allra sydligaste punkt finns Cape Floridas berömda fyrhus. Intill fyren kan man bada och sola, så strandliv kan med enkelhet kombineras med en historisk tur till fyren. Blir man hungrig så kan man äta gott i Boater’s Grill. Mot South Beach är Bill Baggs en mycket annorlunda upplevelse.

Virginia Key Beach

På detta mysiga strandområde i södra Florida tillåts hundar springa löst. Trots långa, mjuka, vita stränder och väldigt badvänliga vatten går det ofta att finna strandremsor här utan andra människor. I närheten ligger Miamis Seaquarium, så när man har tröttnat på strandhäng kan man kolla in delfiner, späckhuggare och andra festliga havsvarelser i skyddad miljö.

Haulover Beach

En bit av denna strand tillägnas nudister, så tillhör man gruppen som gillar att bada och sola i adamsdräkten är Haulover Beach ett självklart val. En annan del av stranden är dock till för icke-nudister och delarna är tydligt uppdelade. Tack vare höga vågor lockar denna strand många surfare.