Ta sig till Miami

Som en populär och välbefolkad del av den nordamerikanska kontinenten är kommunikationerna med Miami många och täta.

Flyger man direkt till Miami från Europa så landar man antingen på Miami International Airport (MIA), eller på Fort Lauderdale International Airport (FLL) som ligger cirka en halvtimme norr om Miami. Mest sannolikt är dock att man landar på den förstnämnda då den står för betydlig mer trafik än den senare. På MIA sker många mellanlandningar från Europa och Sydamerika, vilket gör flygplatsen till en mycket hektisk plats, och gott om extra tid rekommenderas när man ska resa härifrån.hotell miami

Från New York går två tåg om dagen med slutdestination Miami, däremellan stannar den vid Washington DC och flera andra stora stationer längs västkusten. Tågresan över kontinenten tar minst 24 timmar.

Det är mångas dröm att resa över USA med bil och det är sannerligen en upplevelse för livet. Kommer man till Miami med bil så finns det tre huvudsakliga motorvägar man kan välja

  • I-95 vid Atlantkusten
  • I-75 via Atlanta
  • U.S. Highway 1 via sydkusten

ATC Buses och Greyhound är de största bussbolagen som kör buss mellan Miami och andra destinationer i USA. Greyhound har sin busstation vid 4111 W 27th Street, ganska nära Miami International Airport.

Ta sig runt i Miami

Kollektivtrafiken i Miami är både pålitlig och välutvecklad så har man inte tidpress på något sätt så finns det alltid en buss eller ett tåg man kan ta för att komma dit man vill. Bussnätet kör dygnet runt och täcker hela Miamis storområde.

Vill man ta sig från Miami till närliggande städer så är Metrorail ett bra val. Det är också ett effektivt sätt att ta sig från MIA till Miami centrum. Samma typ av system finns i Milano och vill du testa det kan läsa mer här om flera hotell i Milano som vi rekommenderar.

I Miami centrum kan man givetvis utnyttja promenadskorna och gå omkring, men eftersom det är en stor stad så finns det risk för att man snart blir trött. Metromover är ett helt kostnadsfritt sätt att ta sig runt mellan sevärdheter och intressanta stationer i centrala Miami, perfekt för den som vill göra sin sightseeing och transport inom staden så enkel och billig som möjligt.

Taxi är dyrt i Miami, men bensinen billig, så att hyra en egen bil blir snabbt mer ekonomiskt än att åka taxi varje dag. Det är relativt enkelt att köra i Miami och priserna för hyrbilar är låga i jämförelse med resten av USA.